Promyczek

„ W ciepłym blasku promieni słońca uczymy się siebie nawzajem”

Kwiecień 2024 r. –  pogoda nam dopisuje już parę razy korzystaliśmy po południu z słoneczka w naszym ogrodzie. Również zaczęliśmy częściej korzystać ze spacerów. Oczywiście terapia zajęciowa we wszystkich pracowniach intensywnie trwa. W tym miesiącu odbyły się trzy imprezy integracyjne, w których  braliśmy udział. W tym jedna organizowana przez nasz Środowiskowy Dom Samopomocy „ Promyczek”.
Pierwszą z nich była XII Opolska Sztafeta Pływacka Olimpiad Specjalnych, która miała miejsce 04.04.2024 . Impreza rozpoczęła się o godzinie 7.00, a finał zakończył się o godzinie 21.30. W Olimpiadzie mógł wziąć każdy udział. Oczywiście my także braliśmy udział było bardzo mokro i wesoło.
16.04.2024 odbyła się impreza organizowana przez nasz ośrodek „ Przyjaciel Promyczka”. Jak co roku nasza placówka organizuje to spotkanie w celu wyróżnienia osób jak i placówek, które nas wspomagają, współpracują i są sercem z nami. W tym roku impreza odbyła się w Hotelu Solidaris w Azotach. Tym razem to zaszczytne wyróżnienie powędrowało do sześciu kolejnych „Przyjaciół”.
Tytuł otrzymali JPM Holding SA, Flukar Group, Joanna Czarnecka , Piekarnia Cukiernia Łubowscy,  Mieszko oraz Matejka Sady. Serdecznie dziękujemy za wsparcie w realizacji naszej misji, za Państwa hojność, zaufanie, radę i wszelką pomoc. Podczas spotkania prezentowaliśmy występ artystyczny, przygotowany pod kierownictwem  pań terapeutek  – Beaty i Żanety ,  w ramach podziękowania. Był też słodki poczęstunek oraz szwedzki bufet. Był także jak co roku piękny tort ufundowany przez Pana Marka Piaseckiego oraz torcik własnej twórczości robiony przez Panią Magda Lenkę. Nasi Przyjaciele otrzymali upominki robione własnoręcznie przez nas  oraz  listy gratulacyjne. Impreza przebiegła w bardzo miłej i rodzinnej atmosferze.
28.04.2024 r. braliśmy udział w VI Przystanku Forma organizowanym przez Miejski Zakład Komunikacji, który w Sławięcickim Parku. Wiadomo, że „Promyczki” lubią aktywność fizyczną i na czele z Panią  Beatką  daliśmy czadu. Super impreza.

Sprawozdanie kwiecień